Beko Basketbol Ligi'nin 29. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 90-86 yendi.

Maçın ilk dakikalarında boyalı alanı iyi kullanan Fenerbahçe Ülker karşısında Savanovic'in sayılarıyla ayakta kalan Anadolu Efes , Ömer Onan'ın üst üste gelen basketlerini önleyemeyince 5. dakikada 16-11 geriye düştü. Lacivert-beyazlı ekip, Lucas, Semih ve Kerem Tunçeri'nin skora katkısıyla 8. dakikada skoru eşitlese de (20-20) özellikle pota altında Oğuz Savaş ve Kaya Peker'le etkili olan Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 26-24 önde geçti. 

İkinci çeyrekte sarı-lacivertli takım, Preldzic, McCaleb ve Ömer Onan'ın basketleriyle oyunun hakimiyetini ele aldı. Savunmada istediği sertliği uygulayamayan Anadolu Efes, 18. dakikada farkın 10 sayıya çıkmasını (51-41) engelleyemedi ve Fenerbahçe Ülker, devreye 51-44 galip girdi. 

İkinci yarının başında sayı bulmakta sıkıntı çeken Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'in Oğuz Savaş ve Bogdanovic ile bulduğu basketlerle 24. dakikada 15 sayı (62-47) geriye düştü. Bu dakikadan sonra üstünlüğü eline alan lacivert beyazlılar, Kerem Tunçeri, Shipp, Savanovic ve Ermal'le kazandığı sayılarla 15-2'lik seri yakalayıp, 29. dakikada farkı 2'ye (64-62) indirdi. McCaleb ve Savanovic'in karşılıklı 3 sayılık basketleri sonrası son periyoda Fenerbahçe Ülker 67-65 önde girdi. 

Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü periyotta karşılıklı basketlerle her iki takım da direncini korudu ve son 1 dakikaya 85-83 Anadolu Efes üstünlüğüyle girildi. Sarı-lacivertlilerin Bogdanovic'le serbest atışlardan kazandığı sayılarla bitime 16 saniye kala farkı 1'e (85-86) indirmesinin ardından, her iki ekip de taktik fauller yapmaya başladı. Savanovic'le attığı 4 faul atışını da sayıya çeviren Anadolu Efes, maçtan 90-86 galip ayrıldı. 

Sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe Ülker'de Batiste, Anadolu Efes'te ise Farmar ve Barac bu karşılaşmada oynayamadılar. Kadro dışı bırakılan Anadolu Efesli Vujacic de takımda yer almadı. 

AA

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top

Powered by themekiller.com